Om WCR

onsdag 25 maj 2011

Kexrundan 2011!












Uppladdningen inför helgens tävling Kexrundan i Kungälv kunde varit betydligt bättre.
Med endast 5 timmars sömn pga av sen hemkomst från bröllopsfest och ett vilt festande i grannlägenheten ringde väckarklockan kl.06.30 på söndags morronen.
Med två nattgäster på golvet i form av Ulf och Torgny blev det en snabb frukost innan det ringde på dörren och ytterligare två WCR medlemmar i form av Bassan och Victor stod utanför och väntade.
Bilarna lastades och vi satte kurs mot Kungälv. Väl framme vid nummerlappsutdelningen möttes vi av en full parkering av förväntansfulla cyklister. Med någon tidsnöd blev de snabba puckar att hämta ut nummerlapp och en sista tur på muggen innan vi fick infinna oss i startledet.

08.30 gick starten med motorcykeleskort genom Kungälv innan det var fritt fram och håll farten. Med Torgny, Ulf, Bassan och Victor framför mig fick jag med något tungt huvud och stumma ben bita i ordentligt för att inte tapp klungan i första backen.   
Ulf som började se tung ut i benen efter gårdagens distanspass fick släppa taget om täten i just denna backen. Efter att själv halkat efter och tappat några meter på klungan kunde jag tillslut sega mig ikapp och hålla ett stenhårt tag om min placering.
Farten varierade exceptionellt mycket upp och ner pga av den starka vinden vi hade förärats med denna söndag. Från att ha varit uppe och nött i 45 km/h blev det nästan tvärstopp när vi mötte vinden på väg ut mot Marstrand. Några försök till utbrytningar blev det men då vinden var för hård blev dessa snabbt infångade igen.
Torgny som alltid känns lika fräsch i benen låg med i toppen och bestämde farten samtidigt som Bassan ,Victor och undertecknad också låg med i fin fart i mitten på klungan.
När det så endast återstod 5 km av loppet började det hända grejer i ledet och farten skruvades nu upp ytterligare lite inför sista backen. Då jag själv kände att krampen i vaderna började komma allt närmare var det bara att bita i och ligga med så långt det gick. Persson som nu också började känna av blodsmaken fick tyvärr släppa av den sista km.
Tillslut blev det ändå en spurtuppgörelse in mot målet där Torgny slutade 4, Sigge 8, Bassan 9, och Persson rullade in precis efter täten.

Detta var ett exceptionellt styrkebesked från undertecknad som har haft en tung vårsäsong hittills. Ulf som hade en tung dag med stumma ben fick kämpa i ensam gemensamhet och rullade in ca 15 min bakom täten. Persson som med sin första start för säsongen gjorde också ett riktigt imponerade lopp och lyckades ligga med i täten ända in mot slutet. Bassan fortsätter att visa att Gnosjötrampens placering inte var en engångsföreteelse. Torgny som den ödmjuka man han är blev ”bara” 4 idag.

Dagens resultat tider:

Torgny: 2.58
Daniel: 2.58
Bassan: 2.58
Victor: 2.59
Ulf: 3.15


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar