Om WCR

måndag 16 maj 2011

Dagenefter-runda med Bosse på rulle!

Efter att ha slumrat in väldigt lätt på lördagskvällen efter dagens etap i Gnosjötrampen var det nya tag bestämda på söndag morgonen igen. Välbehövligt då det kändes stumt och hårt i benen på morgon kvisten. Det var ju sedan tidigt i vårplaneringen redan vikt denna helgen för träningsläger, men då saker och ting dyker upp fick vi sent omsider skära ner helgens aktiviteter något. Söndagen blev ända en upplsutning av samma deltagare som trampade gårdagens tävling med undantag av Öberg som valde den exceptionella sporten Fiske!? dagen till ära...
Kl.10.00 samlades vi upp på Töllstorps-parkering föra att i lagom tempo börja rulla väster ut mot Nissafors. Molnen såg något skrämande ut men än så länge vill vädergudarna inget illa. I en lite fin Belgisk-formation rullade vi vidare in mot Isabergs Golfbana och benen började nu mjukas upp allt eftersom.
Väl framme vid Valdshults-krysset kommer det en liten viskning bakifrån ledet om att köra ett back-pass i Valdsults-backen. Perfekt tänker undertecknad som just haft stora problem med just detta under våren. Torgny som i vana trogen takten sticker iväg uppför får snabbt häng av Bassan som får suga i ordentligt för att hänga på och släpandes efter kommer undertecknad  med lungor som liknar ett dragspel.
"Efter regn kommer solsken".....en lång härlig utförslöpare och man får chansen att vila upp sig någorlunda. Färden går vidare utt på Nissastigen och svänger sedan av in mot Hestra. Då kommer nästa uppmaning...
- "Backträning upp till Isaberg" ljuder nu i klungan. Bara att bita i och försöka hänga på igen.




















Med Torgny i spetsen både uppför och nerför går färden sedan vidare ner mot Gislaved...När plötsligt de hörs ett flämtande ljud i nacken. Där ligger Bosse på rulle!!!
Bosse som fått äran att cykla med Torgny på veckorna i Anderstorp är en tämligen välbyggd kille på ca 40 vårar som med sina 15 Vätternrundor har en relativt gedigen cykelhistoria. När jag frågar Bosse om hur han lyckas få tillstånd av regeringen att cykla i denna mängd så förklarar han det kortfattat med att, Frugan är lika svår att få upp på morrnarna som det är att vända ett jumboplan i luften.
Väl framme i Gislaved med en lätt motvind droppar Bosse av och vidare hemmåt för att ta hand om sin nyuppstigan fruga.
Vi fortsätter mot Anderstorp och sedan hem mot Gnosjö när Bassan konstaterar att vi numera har medvind och höjer bestämt hastigheten till 40 km/h. I sista backen upp till Töllstorp lyser orutinen igenom på undertecknad som börjar dra upp för backen men blir genast nerspurtat i en fart fylld uppgörelse som självklart vanns av gårdagens gigant Torgny.
Klockan stannade på 77 km denna fina cykelsöndag som befriade oss från utlovat regn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar