Om WCR

söndag 24 april 2011

Påsktur med spolarvätska i Vilshärad!

Vaknar upp i gryningen fixar till frisyrningen. Känner nu är de dax för att bemästra monstret igen och ta sig ut på en kortrunda i lagom distans.
Kl.10.00 och frukosten är av klarad nu är de bara att svida om och ge sig ut. Öberg tvekar till en börja men känner kanska snart pressen på att tappa för mycket på våra Gnosjö kumpaner och byter om på en femma.
Vi hinner inte längre än till Vilsärads Camping där vi möts av en klunga på 10 cyklister som står start klara för att bege sig iväg. Öberg och jag tvekar någon sekund beslutar oss för att trampa vidare i egen favör.















Med lätt motvind och gassande sol trampar vi på i lagom fart på de halländska vägarna. Allt går i frid o fröj när plötsligt en Passat kör om oss i låg fart. Bilisten trycker till lite lätt på bromsen och sen känns det som att hela himlen öppnar sig innan vi förstår att det är spolarvätska som duschar över oss. Öberg blev måttligt imponerad av denna lilla förteelse och kontrar med att visa det längsta av de fem fingrarna som tack för kaffet. Den lite lätt omogna bilföraren verkar inte gilla vad han får tillbaka och gör ännu en inbromsning innan en ny dusch faller över oss som en lätt svalkande dos i den 20 gradiga värmen. Då brister det även för undertecknad som oxå rycker upp det tredje fingret i hopp om att göra livet än mer surt för den omogna bilföraren.
Väl tillbaka i Vilshärad stannar kolckan på 40 km. Nöjda med rundan och än mer gassande sol avslutas det hela med ett magplask på gräsmattan och med kallt vatten i munnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar