Om WCR

fredag 10 juni 2011

Tillbaka på sadeln igen!


Efter att Öberg under långhelgen gjort ett utskick om att WCR annordnar ett "Get together", var det likt en ryttare som blivit avkastad av sin häst ett bra läge att ta sig upp på sadeln igen. Med gemensamma cykelkompisar i Gbg-regionen bjöds det därför in för att köra ett distanspass med klungkörning.
Onsdagen tillägnades därför att till en början damma av gamla trotjänaren som tagit mig runt vätternrundan 2010. Med lite lättare justeringar och sadelbyte stod hon nypumpad och klar som en härlig anekdot och gamla minnen från vättern började susa förbi i huvudet likt en gammal diabildsprojektor. Ombytt och klar satte jag iväg upp mot Johanneberg för att möta upp Öberg och vidare till vår mötesplats vid slottsskogsvallen.
Väl på plats stod där fyra riktigt cykelsugna grabbar i form av Robban, Martin, Fredrik och Johan. Alla med målsättning att bemästra Vätternrundan 2011. Efter ett par minuters slö prat bestämde vi oss för att köra söder ut mot Billdal. Med en något tveksamhet och stel nacke blev det första milen väldigt lugna med tanke på våra olika förutsättningar vilket var väldigt tacksamt denna dag.

Milen började rulla på, men en bit utanför Hjälmared var det Johan som blev drabbad av en liten lätt pys punka. Iklädda tighta trikåer från topp till tå blir vi omkörda av en hel karavan med stenhårda HD glidare samtidigt som vi försöker se så maskulina ut som man bara kan göra i cykelkläder samtidigt som vi pumpade upp hjulet på nytt. Med Robbans nyinvesterade "SuperPump" var ordningen återställd och vi kunde fortsätta vår färd. 
Framme vid Västra Ingsjön lyckas vi sammanstråla med två glada Landvetter bor som får syn på oss och hänger på våran rulle. Tacksamma för lite gemytligt sällskap tackar efter ett par mil dessa två gentlemen för sig och vänder tillbaka mot hemort. I lugn tackt närmar vi oss Mölndal där vi gör ett slutstop på rundan och samlar ihop oss för lite nersnack. Med tom mage har tyvärr Robban bråttom iväg för att hinna till McDonalds Drive-in kö och investera i Plusmeny och bea-sås till pommes för att mätta hungern. Hoppas det målet smakade lika bra som min fil och müsli.

Riktigt kul att få med lite nya cyklister och lite nya samtalsämnen. Uppföljnimg på WCR:s Get together kommer troligtvis att återkomma fler gånger fram över.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar