Om WCR

fredag 26 augusti 2011

PRO Tour Borås!

I onsdags åkte undertecknad till Borås och blev från Småland uppsluten av Ulf, för att köra Pro Tour som det skrivs så mycket om på alla forum.

Dagens PRO Tour etapp lockade 60 cyklister, och var årets sista RRC (linjelopp). Efter inskrivning vid City Gross bar det av ner mot Hultafors för att där släppa fältet för fri fart.
Attackerna kom att hagla över fältet, och likt en orm drogs klungan ut längs vägen. Nivån på den genomsnittlige PRO Tour cyklisten är HÖG så fältet var trotts allt relativt samlat över första bergspasset.
På vägen ner mot Hultafors hade vi under en kort stund en hastighet på 67 km/h i klungan.


Men efter att tät gruppen fått en lucka efter första klättringen blev det något uppsplittrat där Jag och Ulf hamnade bakom. Vi blev ganska snabbt en grupp på ca 9 man som sedan låg och jagade, men förjäves.
Som jag skrev tidigare så är nivån på den genomsnittlige PRO Tour cyklisten väldigt HÖG. Tät gruppen gick runt de 60 km på 39 km/h i snitt. Ulf och jag hamnade på 35,3 km/h. 
Efter att undertecknat kroknat helt med ca 10 km kvar var det Ulf från WCR som fick ta tag i dragpinnen och göra stora jobbet hela vägen in i mål.

PRO Tour var för mig och Ulf en helt ny upplevelse som vi starkt kan rekomendera. Väl organiserat och kändes precis som en tävling fast det egentligen bara är träning. Kul att det är så många cyklister som sluter upp och gör det betydligt roligare också.
Vi återkommer definitivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar